Përditësimi i fundit më 19.05.2020 18:04

Rilindja Urbane

Projektet e Fondit të Zhvillimit të Rajoneve

Databaza e projekteve lokale për rikualifikime urbane, gjelbërim, fasada, institucione arsimore dhe inovacion të financuara nga qeveria.

Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve për secilin lloj të projekteve, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Projekti Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Rikualifikim i sheshit Skederbej (faza II) 9.457.767 € 1.174.654.654 Lekë
2 Rikualifikim urban i bllokut nr.1 (Lapraka), kufizuar me rrugët "Don Bosko"- Shinat e Trenit (Filanto)- "Turhan Pashë Mehmeti"-"Ibrahim Pashë Bushatliu"-"Lord Bajron"-''Riza Cuka"-"Learton Vathi"-"Pandi Dardha"-"Dritan Hoxha" 2.671.205 € 331.763.607 Lekë
3 Rehabilitimi i varrezave Sharrë dhe lidhja me rrugën ekzistuese Kombinat 2.617.699 € 325.118.272 Lekë
4 Rikonstruksioni i rrugës/ segmenti "Rrethrrotullimi i doganës - mbikalimi Kashar" 2.216.351 € 275.270.827 Lekë
5 Rikualifikimi uraban i Sheshit Skënderbej, Faza 1 2.151.883 € 267.263.903 Lekë
6 Rikonstruksioni i rrugës Porcelan-Kinostudio-Surrel 2.125.942 € 264.041.996 Lekë
7 Ndërtim i shkollës 9-vjeçare “Kosova”, Tiranë 2.093.989 € 260.073.375 Lekë
8 Itinerare këmbësorësh me pistë vrapimi dhe biçikletash në Parkun e Liqenit Artificial 1.909.515 € 237.161.799 Lekë
9 Rikualifikimi i Pazarit të Ri 1.604.569 € 199.287.451 Lekë
10 Ndërtimi, rikonstruksioni dhe rinovimi i unazës së vogël, Tiranë (segmenti Banka e Shqipërisë-Ushtari i Panjohur) 1.282.151 € 159.243.172 Lekë
11 Rikonstruksion i plotë dhe shtesë ambientesh në shkollën e mesme "Qemal Stafa" 1.243.426 € 154.433.454 Lekë
12 Rikonstruksioni i Rrugës së Elbasanit, segmenti "Fakulteti Filologjik - Unaza e Madhe" 1.242.550 € 154.324.721 Lekë
13 Rikualifikim urban i rrugëve në bllokun e pallateve "Selitë", njësia administrative nr.5 1.000.545 € 124.267.651 Lekë
14 Rivitalizimi urban i dy shesheve në Tiranë (1- Rehabilitimi i hapsirave urbane pranë Teatrit të Kukullave dhe lidhja me rrugën "Ibrahim Rrugova; 2- Rehabilitimi dhe sistemimi urban në hapsirën midis Ministrisë së Punëve të Brendshme, MZHUT, MTI, Teatri Kombëtar dhe Teatri Komedisë) 910.381 € 113.069.294 Lekë
15 Rikualifikim urban i bllokut që kufizohet nga rruga "Elbasanit"-"Stavri Vinjaku"-"Pjetër Budi"-"Ali Visha", NJA 2 885.721 € 110.006.503 Lekë
16 Rikualifikim urban i bllokut të kufizuar nga rruga "Lambi Bonata"- "Haki Stërmilli"-"Musine Kokalari" dhe rikonstruksion i rrugës "Zyber Zeneli", NJA 6 816.632 € 101.425.729 Lekë
17 Liceu artistik “Jordan Misja” 798.069 € 99.120.202 Lekë
18 Rikonstruksion i shkollës 9 vjeçare "Dora D’Istria" 652.231 € 81.007.083 Lekë
19 Këndi i lojërave për fëmijë në Parkun e Liqenit Artificial të Tiranës 630.591 € 78.319.383 Lekë
20 Ndërtimi i shëtitores, KUZ, te liqeni i Farkës, Komuna Farkë 564.742 € 70.141.009 Lekë
21 Gjelbërimi i parkut të liqenit të Tiranës 476.473 € 59.177.936 Lekë
22 Ndërtim dhe rikonstruksion i rrugës që lidh rrugën "Reshit Petrela" me rrugën "Skënder Kosturi" (paralel me rrugën "Jordan Misja") 445.729 € 55.359.488 Lekë
23 Rikonstruksion i shkollës koreografike, Tiranë 436.640 € 54.230.700 Lekë
24 Linearizimi financiar në institucionet e varësisë të Bashkisë së Tiranës 390.319 € 48.477.600 Lekë
25 Rikualifikim urban, blloku i kufizuar mes rrugëve “D.Hima”, SH.A.Pazari dhe stadiumi "Qemal Stafa" 385.121 € 47.832.081 Lekë
26 Rikonstruksioni i rrugës “Shote Galica” (zonë informale) 379.885 € 47.181.697 Lekë
27 Shtesë kati i shkollës 9 vjeçare Qesarakë, Komuna Dajt 376.003 € 46.699.592 Lekë
28 Rehabilitim blloqesh, 2 blloqe, blloku B (ndërmjet rrugëve "Llazo Miho" dhe "Ali Kelmendi") dhe blloku C (ndërmjet rrugëve "Ali Kelmendi" dhe "Tanush Frashëri") 364.511 € 45.272.254 Lekë
29 Rehabilitimi i gjelbërimit anësor i rrugës IKV-Surrel 312.377 € 38.797.184 Lekë
30 Sistemim dhe asfaltim i rrugëve përreth liqenit Farkë, shëtitore, ndërtim KUB, KUZ, aksi 1, aksi 2 297.291 € 36.923.552 Lekë
31 Rikonstruksion, shtesë 2 anësore kate dhe palestër për shkollën e mesme të përgjithshme, Komuna Vaqarr 256.053 € 31.801.747 Lekë
32 Korsi biçikletash në rrugën e Kavajës dhe rrugën e Dibrës 253.135 € 31.439.327 Lekë
33 Rikonstruksioni i shkollës së mesme "Sadi Nuri", Komuna Ndroq 190.364 € 23.643.197 Lekë
34 Rehabilitimi i kryqëzimit të Shkozës, Bashkia Tiranë 147.827 € 18.360.084 Lekë
35 Projekti "Shkolla qendër komuitare": Terrene sportive në 4 shkolla 9 vjeçare të qytetit Tiranë 100.430 € 12.473.408 Lekë
Total: 41.688.117,00 5.177.663.932,00 Lekë
Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve për çdo projekt, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Lloji i projekteve Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 rrugë 15.449.337 € 1.918.807.677 Lekë
2 sheshe 12.520.031 € 1.554.987.851 Lekë
3 rikualifikime urbane 6.392.375 € 793.932.926 Lekë
4 kopshte dhe shkolla 6.147.204 € 763.482.758 Lekë
5 projekte gjelbërimi 788.850 € 97.975.120 Lekë
6 projekte dixhitale 390.319 € 48.477.600 Lekë
Total: 41.688.116,00 5.177.663.932,00 Lekë
Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Investitori Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Bashkia Tiranë 32.571.762 € 4.045.412.793 Lekë
2 Fondi Shqiptar i Zhvillimit 7.996.643 € 993.183.051 Lekë
3 Komuna Dajt 376.003 € 46.699.592 Lekë
4 Komuna Farkë 297.291 € 36.923.552 Lekë
5 Komuna Vaqarr 256.053 € 31.801.747 Lekë
6 Komuna Ndroq 190.364 € 23.643.197 Lekë
Total: 41.688.116,00 5.177.663.932,00 Lekë
Lista tregon vlerën që kontraktuesit kanë marrë nga investitorët, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Kontraktuesi Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Fusha (construction company) 12.830.925 € 1.593.600.828 Lekë
2 Geci (construction company) 5.008.026 € 621.996.858 Lekë
3 Curri (construction company) 3.234.118 € 401.677.409 Lekë
4 AGI KONS (construction company) 2.580.603 € 320.510.860 Lekë
5 Alb Building (construction company) 1.992.695 € 247.492.682 Lekë
6 BE-IS (construction company) 1.848.461 € 229.578.898 Lekë
7 Alba Konstruksion (construction company) 1.807.659 € 224.511.211 Lekë
8 Salillari (construction company) 1.604.569 € 199.287.451 Lekë
9 Cobial (construction company) 1.241.279 € 154.166.913 Lekë
10 ED KONSTRUKSION (construction company) 1.107.151 € 137.508.147 Lekë
11 A.N.K. (construction company) 1.000.545 € 124.267.651 Lekë
12 Everest (construction company) 747.570 € 92.848.179 Lekë
13 Bajrami N (construction company) 564.742 € 70.141.009 Lekë
14 DELIA GROUP (construction company) 538.096 € 66.831.477 Lekë
15 AGRI Construksion (construction company) 463.318 € 57.544.085 Lekë
16 Alb-Konstruksion (construction company) 455.190 € 56.534.647 Lekë
17 Aurora (construction company) 429.180 € 53.304.109 Lekë
18 4A-M (construction company) 422.977 € 52.533.707 Lekë
19 Communication Progress (technology company) 390.319 € 48.477.600 Lekë
20 StarTek (construction company) 346.825 € 43.075.661 Lekë
21 EDIL-AL-IT (construction company) 326.653 € 40.570.292 Lekë
22 KLAJGER KONSTRUKSION (construction company) 292.549 € 36.334.569 Lekë
23 NDREGJONI (construction company) 265.716 € 33.001.951 Lekë
24 Egland (construction company) 253.135 € 31.439.327 Lekë
25 RIVIERA (construction company) 252.236 € 31.327.753 Lekë
26 MANE SHPK (construction company) 207.409 € 25.760.252 Lekë
27 KAJMAKU (design company) 206.169 € 25.606.141 Lekë
28 Almo Konstruksion (construction company) 189.942 € 23.590.849 Lekë
29 Uleza Ndertim (construction company) 189.942 € 23.590.848 Lekë
30 Babameto (construction company) 151.618 € 18.831.012 Lekë
31 Gjikuria (construction company) 147.827 € 18.360.084 Lekë
32 Sireta 2F (construction company) 145.673 € 18.092.540 Lekë
33 Cara (construction company) 128.026 € 15.900.874 Lekë
34 Hastoci (construction company) 106.208 € 13.191.043 Lekë
35 Ergi (construction company) 69.313 € 8.608.641 Lekë
36 ANADA (construction company) 56.776 € 7.051.638 Lekë
37 KALESHI-@ (design company) 31.530 € 3.915.969 Lekë
38 MEGA (construction company) 29.705 € 3.689.417 Lekë
39 KLODIODA (supervisory company) 8.599 € 1.068.000 Lekë
40 MEGA-STUDIO (supervisory company) 8.599 € 1.068.000 Lekë
41 Zenit 06 (supervisory company) 4.831 € 600.000 Lekë
42 ALB SUPERVIZION - D.S. (supervisory company) 1.412 € 175.350 Lekë
43 A&E ENGINEERING (supervisory company) Lekë
44 Tower (supervisory company) Lekë
Total: 41.688.116,00 5.177.663.932,00 Lekë

Vendndodhjet e projekteve