Përditësimi i fundit më 19.05.2020 18:04

Rilindja Urbane

Projektet e Fondit të Zhvillimit të Rajoneve

Databaza e projekteve lokale për rikualifikime urbane, gjelbërim, fasada, institucione arsimore dhe inovacion të financuara nga qeveria.

Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve për secilin lloj të projekteve, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Projekti Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Krijimi i sistemit të të dhënave gjeohapësinore për mbështetjen e zhvillimit dhe menaxhimit rajonal, faza e parë 2.864.817 € 355.810.324 Lekë
2 Lidhja e rrrugës Trans-Ballkanike me superstradën Fier-Vlorë 2.788.641 € 346.349.261 Lekë
3 Rikonstruksioni i rrugës/ segmenti "Rrethrrotullimi i doganës - mbikalimi Kashar" 2.216.351 € 275.270.827 Lekë
4 Rikonstruksioni i rrugës Porcelan-Kinostudio-Surrel 2.125.942 € 264.041.996 Lekë
5 Rehabilitimi i Plazhit Vlorë - Mbushja me rërë (pjesë e projektit Lungomare, Vlorë) 1.448.696 € 179.928.000 Lekë
6 Rikualifikim urban i sheshit qendror të qytetit, ritrajtim i fasadave, rehabilitim dhe ndriçim i rrugëve të brendëshme të qytetit Kukës 1.251.771 € 155.469.980 Lekë
7 Rikonstruksioni i Rrugës së Elbasanit, segmenti "Fakulteti Filologjik - Unaza e Madhe" 1.242.550 € 154.324.721 Lekë
8 Rehabilitim i gjelbërimit anësor dhe hyrje-daljeve në qendrat e banuara në segmentin Levan-Kakavijë 1.237.352 € 153.679.111 Lekë
9 Rrjeti i brendshëm i ujësjellësit në lagjen 4, “Baba Rexhepi”, dhe Lugu i Dardhës 1.195.913 € 148.532.343 Lekë
10 Rehabilitimi i Rrugës Transballkanike, fazat I dhe II, si dhe kryerja e punimeve për sistemin e ndriçimit, gjelbërimit dhe trotuareve të Rrugës Transballkanike 1.140.892 € 141.698.842 Lekë
11 Ndërhyrje për rehabilitimin urban dhe gjelbërimin përgjatë segmentit "Plepa në Durrës deri Hyrje Vlorë" 1.103.143 € 137.010.299 Lekë
12 Rivitalizimi urban i dy shesheve në Tiranë (1- Rehabilitimi i hapsirave urbane pranë Teatrit të Kukullave dhe lidhja me rrugën "Ibrahim Rrugova; 2- Rehabilitimi dhe sistemimi urban në hapsirën midis Ministrisë së Punëve të Brendshme, MZHUT, MTI, Teatri Kombëtar dhe Teatri Komedisë) 910.381 € 113.069.294 Lekë
13 Sistemim, asfaltim i rrugës Sanxhak, Superstradë 755.857 € 93.877.482 Lekë
14 Rikonstruksioni i rrugës Levan - Shtyllas, Komuna Levan 678.853 € 84.313.488 Lekë
15 Ndërtimi i Urës së Lushes mbi lumin Drin i Zi, Komuna Arras 576.890 € 71.649.762 Lekë
16 Ndërtimi i shëtitores, KUZ, te liqeni i Farkës, Komuna Farkë 564.742 € 70.141.009 Lekë
17 Rehabilitim i gjelberimit anësor dhe vend-qendrimeve te perkohshmE, segmenti rrugor Lushnje - Berat, Loti 2 507.831 € 63.072.622 Lekë
18 Gjelbërimi i parkut të liqenit të Tiranës 476.473 € 59.177.936 Lekë
19 Rikonstruksion i rrugës "Kthesa e Bishanit-Bocove-Varrezat e fshatit Bashkim" 471.957 € 58.617.120 Lekë
20 Sistemim asfaltim i rrugës Tozhgez-Zhelizhan - Mazhaj, komuna Allkaj 467.816 € 58.102.788 Lekë
21 Rivitalizimi i ndërtesave dhe shëtitorja e lumit në Tamarë 453.011 € 56.263.940 Lekë
22 Rikonstruksioni i Rrugës Adë (Karburanti) - Frakull e Vogël, Komuna Frakull 357.808 € 44.439.797 Lekë
23 Ndërtim i qendrës sportive për sportin "Rafting" (Projekte Riviera) 347.005 € 43.098.072 Lekë
24 Rikonstruksion i rrugës Bajram Curri-Vernicë 337.149 € 41.873.880 Lekë
25 Rikonstruksioni i rrugës hyrëse të fshatit Dardhë 328.102 € 40.750.317 Lekë
26 Projekt i zgjerimit të rrugës së Doganës "Morinë" (Projekte Riviera) 314.483 € 39.058.736 Lekë
27 Rehabilitimi i gjelbërimit anësor i rrugës IKV-Surrel 312.377 € 38.797.184 Lekë
28 Ndërtim i rrugëve në qendër të fshatit Jorgucat 312.075 € 38.759.688 Lekë
29 Rehabilitim i gjelberimit anësor dhe vendqendrimeve te perkohshme segmenti rrugor Lushnje - Berat, Loti 3 308.058 € 38.260.806 Lekë
30 Rruga e fshatit Goranxi, njësia administrative Dropull i Sipërm 306.671 € 38.088.600 Lekë
31 Rikonstruksion i rrugës Grykë Manati-Kolsh dhe ndërtimi i rrugës së Varrezave 292.137 € 36.283.380 Lekë
32 Ndërhyrje për mbrojtjen detare të plazhit, të formuar nga projekti i Lungomares 284.406 € 35.323.193 Lekë
33 Ndërtim i ujësjellësit Dhërmi 283.582 € 35.220.906 Lekë
34 Sistemim anësor i Perroit të Madh, Qendër fshati Voskop 244.255 € 30.336.478 Lekë
35 Rehabilitimi nëpërmjet pyllëzimeve i objektit Makaresh (Krastë-Krujë) 237.198 € 29.460.000 Lekë
36 Rikonstruksion i rrugës Librazhd-Orenjë 225.198 € 27.969.585 Lekë
37 Rehabilitim i gjelberimit anesor dhe vend-qendrimeve te perkohshme, segmenti rrugor Lushnje - Berat, Loti 1 221.805 € 27.548.191 Lekë
38 Rikonstruksion i rrugës Kamçisht-Ngurrëz e Vogël, Komuna Krutje, Fier 221.435 € 27.502.250 Lekë
39 Rikonstruksion i shkollës 9 vjeçare fshati Toskë, Komuna Allkaj, Lushnje 206.420 € 25.637.395 Lekë
40 Rikonstruksion i sheshit qendror të fshatit Pustec, Komuna Pustec 198.977 € 24.712.939 Lekë
41 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në korridorin Tiranë- Durrës Loti II 175.896 € 21.846.240 Lekë
42 Rikonstruksion i shkollës 9 vjeçare fshati Sheq Musalalaj, Komuna Frakull 154.692 € 19.212.736 Lekë
43 Rehabilitimi i kryqëzimit të Shkozës, Bashkia Tiranë 147.827 € 18.360.084 Lekë
44 Ndërtim i ujësjellësit Ksamil - Vazhdim 144.272 € 17.918.612 Lekë
45 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në rajonin e Bregdetit të Jugut Loti I 115.325 € 14.323.386 Lekë
46 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në rajonin e Bregdetit të Jugut Loti III 115.222 € 14.310.600 Lekë
47 Projekti i ujësjellësit të fshatit Manastir - Vazhdim 114.655 € 14.240.132 Lekë
48 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në rajonin e Bregdetit të Jugut Loti II 95.827 € 11.901.700 Lekë
49 Rikonstruksioni i rrugës së Gjirit të Lalzit (asfaltimi i rrugës Maminas, Shën Pjetër-Bregdet) 90.444 € 11.233.188 Lekë
50 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në korridorin Tiranë- Durrës Loti I 88.174 € 10.951.200 Lekë
51 Hartimi i projekt-ideve dhe projekteve të zbatimit për transformim dhe përmirësim të hapësirës urbane në korridorin Tiranë- Durrës Loti III 87.948 € 10.923.120 Lekë
52 Promovim dhe vendosje sportelesh dixhitale për portalin e-Albania (Faza pilot) 86.957 € 10.800.000 Lekë
53 Rikonstruksion i shkollës 9 vjeçare Dersnik, Komuna Voskop 65.865 € 8.180.487 Lekë
54 Rikonstruksion i shkollës së mesme të bashkuar "Caush Senja", Tunjë, Komuna Tunjë 36.567 € 4.541.584 Lekë
55 Ndërtimi i këmbëve të urës në fshatin Skuraj, Milot 26.682 € 3.313.932 Lekë
Total: 31.365.373,00 3.895.579.543,00 Lekë
Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve për çdo projekt, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Lloji i projekteve Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 rrugë 14.822.190 € 1.840.916.030 Lekë
2 projekte gjelbërimi 4.404.236 € 547.006.149 Lekë
3 projekte dixhitale 2.951.774 € 366.610.324 Lekë
4 rikualifikime urbane 2.947.916 € 366.131.175 Lekë
5 të tjera 2.927.934 € 363.649.437 Lekë
6 ujësjellës dhe kanalizime 1.738.422 € 215.911.993 Lekë
7 sheshe 1.109.358 € 137.782.233 Lekë
8 kopshte dhe shkolla 463.544 € 57.572.202 Lekë
Total: 31.365.374,00 3.895.579.543,00 Lekë
Lista tregon vlerën që investitorët i kanë paguar kontraktorëve, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Investitori Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Fondi Shqiptar i Zhvillimit 19.560.899 € 2.429.463.713 Lekë
2 Fondi Shqiptar i Zhvillimit 11.804.475 € 1.466.115.830 Lekë
Total: 31.365.374,00 3.895.579.543,00 Lekë
Lista tregon vlerën që kontraktuesit kanë marrë nga investitorët, sipas kritereve të kërkimit. Manuali i përdorimit përmban më shumë informacion se si të përdoret databaza.
# Kontraktuesi Sasia Totale (eur) Sasia Totale (lek)
1 Curri (kompani ndërtimi) 4.264.019 € 529.591.111 Lekë
2 Arifaj (kompani ndërtimi) 2.392.664 € 297.168.822 Lekë
3 Aerosistemi SRL (kompani ndërtimi) 1.432.409 € 177.905.162 Lekë
4 Hansa Luftbild Gmbh (kompani ndërtimi) 1.432.409 € 177.905.162 Lekë
5 AlbGarden (kompani projektuese) 1.274.892 € 158.341.619 Lekë
6 Cobial (kompani ndërtimi) 1.240.021 € 154.010.649 Lekë
7 Geci (kompani ndërtimi) 1.108.176 € 137.635.414 Lekë
8 GARDEN LINE (kompani projektuese) 1.103.143 € 137.010.299 Lekë
9 Fusha (kompani ndërtimi) 1.095.149 € 136.017.491 Lekë
10 KOSTRUTTIVA S.C.P.A. (kompani ndërtimi) 1.008.754 € 125.287.193 Lekë
11 Shkelqimi 07 (kompani ndërtimi) 800.370 € 99.406.013 Lekë
12 RIVIERA (kompani ndërtimi) 724.348 € 89.964.000 Lekë
13 SMO Union (kompani ndërtimi) 697.160 € 86.587.316 Lekë
14 Liqeni (kompani ndërtimi) 697.160 € 86.587.315 Lekë
15 Grand Konstruksion M (kompani ndërtimi) 697.160 € 86.587.315 Lekë
16 BE-IS (kompani ndërtimi) 691.169 € 85.843.207 Lekë
17 Besta (kompani ndërtimi) 678.853 € 84.313.488 Lekë
18 Alb Building (kompani ndërtimi) 621.275 € 77.162.360 Lekë
19 Green Farm (kompani projektuese) 618.676 € 76.839.556 Lekë
20 Bajrami N (kompani ndërtimi) 564.742 € 70.141.009 Lekë
21 G.P.G. Company (kompani ndërtimi) 525.144 € 65.222.854 Lekë
22 Caushi (kompani ndërtimi) 517.907 € 64.324.046 Lekë
23 Salillari (kompani ndërtimi) 508.780 € 63.190.491 Lekë
24 Boshnjaku B (kompani ndërtimi) 470.774 € 58.470.087 Lekë
25 Caushi M (kompani ndërtimi) 470.774 € 58.470.087 Lekë
26 Alb-Konstruksion (kompani ndërtimi) 455.190 € 56.534.647 Lekë
27 B93 (kompani ndërtimi) 434.956 € 54.021.499 Lekë
28 PE - VLA - KU (kompani ndërtimi) 377.929 € 46.938.741 Lekë
29 Vuthaj (kompani ndërtimi) 377.929 € 46.938.741 Lekë
30 R & T (kompani ndërtimi) 347.005 € 43.098.072 Lekë
31 S.M.O.UNION (kompani ndërtimi) 337.149 € 41.873.880 Lekë
32 Varaku E (kompani ndërtimi) 292.137 € 36.283.380 Lekë
33 NIKA (kompani ndërtimi) 286.179 € 35.543.398 Lekë
34 BEAN (kompani ndërtimi) 221.435 € 27.502.250 Lekë
35 KAJMAKU (kompani projektuese) 206.169 € 25.606.141 Lekë
36 NDREGJONI (kompani ndërtimi) 164.051 € 20.375.158 Lekë
37 XHAST SHPK (kompani ndërtimi) 157.241 € 19.529.368 Lekë
38 Denis 05 (kompani ndërtimi) 157.241 € 19.529.368 Lekë
39 Gjikuria (kompani ndërtimi) 147.827 € 18.360.084 Lekë
40 Millenium (kompani ndërtimi) 122.128 € 15.168.239 Lekë
41 ÇAUSHI (kompani ndërtimi) 119.269 € 14.813.266 Lekë
42 SINDER AB (kompani ndërtimi) 119.269 € 14.813.266 Lekë
43 Hastoci (kompani ndërtimi) 106.208 € 13.191.043 Lekë
44 Fled (kompani ndërtimi) 103.210 € 12.818.697 Lekë
45 Dogma (kompani ndërtimi) 87.948 € 10.923.120 Lekë
46 Studio B&L (kompani ndërtimi) 87.948 € 10.923.120 Lekë
47 FASTECH (kompani teknologjie) 86.957 € 10.800.000 Lekë
48 GLAVENICA (kompani ndërtimi) 77.346 € 9.606.368 Lekë
49 Vllaznia (kompani ndërtimi) 77.346 € 9.606.368 Lekë
50 Shqiponja-M (kompani ndërtimi) 65.865 € 8.180.487 Lekë
51 ATELIER 4 (kompani projektuese) 57.611 € 7.155.300 Lekë
52 Atena SRL (kompani ndërtimi) 57.611 € 7.155.300 Lekë
53 H A R M O N I A (kompani ndërtimi) 57.327 € 7.120.066 Lekë
54 Bureau Bas Smets (kompani ndërtimi) 47.913 € 5.950.850 Lekë
55 SON Engineering & Construction (kompani ndërtimi) 47.913 € 5.950.850 Lekë
56 THEOS (kompani ndërtimi) 45.222 € 5.616.594 Lekë
57 Sireta 2F (kompani ndërtimi) 45.222 € 5.616.594 Lekë
58 Dea Studio (kompani projektuese) 43.974 € 5.461.560 Lekë
59 L'AUC as (kompani ndërtimi) 43.974 € 5.461.560 Lekë
60 CityForster Amsterdam (kompani ndërtimi) 38.442 € 4.774.462 Lekë
61 OpenFabric (kompani ndërtimi) 38.442 € 4.774.462 Lekë
62 SymbioticA (kompani ndërtimi) 38.442 € 4.774.462 Lekë
63 I.C.C GROUP (kompani ndërtimi) 36.567 € 4.541.584 Lekë
64 Studio Associato di Architettura Piovene-Fabi (kompani ndërtimi) 29.391 € 3.650.400 Lekë
65 YellowOffice (kompani ndërtimi) 29.391 € 3.650.400 Lekë
66 ArchiSpace (kompani ndërtimi) 29.391 € 3.650.400 Lekë
67 ERAL (kompani ndërtimi) 26.682 € 3.313.932 Lekë
Total: 31.365.375,00 3.895.579.543,00 Lekë

Vendndodhjet e projekteve